Stražarska ruta 09.04.2010

krug-straze

Uz ovakve vikende loših prognoza, a uz to preispunjenih raznoraznim obavezama članova Mambi, ne preostaje nam drugo nego iskorištavati pokoji slobodni trenutak unutar radnog tjedna. Kako smo već u utorak spoznali prednosti takvog treninga, nismo htjeli propustiti priliku da i u petak napravimo mali krug zavičajem.

Iz Marofa smo krenuli Cvajta, Chvrgl i ja, a ubrzo nam se u Presečnu priključio i Goran pa smo zajedno nastavili preko Lužana, Dugog i Malog vrha do Kneginca i Banjščine gdje smo se sreli sa našim Đegijem koji drži i održava stražu na tom području.

Nakon kraće pauze okrećemo prema doma kroz Varaždin Breg, Vrtlinovec, Varaždinske Toplice, Hrastovec, Petkovec, Črnile, Oštrice do Marofa.

Vožnja je bila odlična osim jedne poveće sitnice koja je svako malo kvarila ugođaj – nekulture vozača motornih prometala. Interesantno je kako su njima biciklisti nebitni ili možda čak nevidljivi, jer smo u nekoliko navrata imali skoro prebliske susrete sa prikolicama kamiona i retrovizorima automobila, srećom bez posljedica. Ipak, uz takvo ponašanje drugih vozača samo je pitanje vremena kada će neka nezgoda ispuniti pasus na stranici crne kronike.

Ovo pišem i kao vozač automobila, motociklist, biciklist i pješak koji se uvijek trudi uvažiti druge u prometu pa apeliram da takav način razmišljanja usvoje i oni koji se osjećaju važniji od ostalih sudionika na cesti.
Ne mogu ne primijetiti da samo u zraku nisam imao poteškoća sa ostalim korisnicima istog prostora, ali to je možda zato jer ipak letim niže od komercijalne avijacije. Ili su jednostavno manje šanse da naletiš na budalu s letećim prikoličarem koji te baš mora preteći na mostu unatoč nadolazećem vozilu s druge strane.

Od sad vozim po sredini svoje trake pa im možda takve ideje više neće padati na pamet. Ili će me ipak možda probati preskočiti…

Toomy

[mudslide:picasa,0,pk.chrne.mambe,5458438828764937121]

You may also like...