Gupčevim krajem, 10.11.2013.

Gupcevim_krajem_2013-a

Ovaj put kratko smo razgledali svetište u Mariji Bistrici, te nastavili do Gornje Stubice, a sve kako bi naši Mambići upoznali rodni kraj i život omiljenog narodnog junaka Matije Gupca. Sve svoje dojmove klinci su i ovaj put odlučili podijeliti slikovito i rječito, pa krenimo redom …

“Ovaj izlet je bio pun zanimljivosti. Vidjeli smo zvona, muzej, staru lipu (jako veliko drvo) i staru hižu. Najbolje i najljepše je bilo kad su pred muzej došle dvije mace i pas. Baš je bilo super!”

Klara Bosilj

“Ujutro smo se okupili ispred trgovine Kitro. Zatim smo išli do svetišta Marije Bistrice, gdje smo pojeli sendviče. Nakon toga smo došli do muzeja Seljačkih buna u Gornjoj Stubici. Tu je bilo svakakvih zanimljivosti, a najviše mi se dopalo oružje koje su seljaci nekad koristili. Poslije muzeja smo vidjeli Gupčevu lipu, te avion s kojim je letio Rudolf Perešin. Još smo išli i do Gupčeve hiže, a na kraju u pizzeriju Oro Goro. Kad smo se najeli išli smo kući. Ovo je bio jako dobar izlet.”

David Bosilj

“Bilo mi je lijepo s mojim prijateljicama i prijateljima. Vozili smo se i vidjeli puno toga. Jedva čekam idući izlet.”

Iva Međeral

2013-11-12_Mambici---Stubica-10.11

Ivona Degač

2013-11-12_Seljacka-buna---Martin

Martin Degač

 “Bilo mi je super! Vidjeli smo puno toga. Najbolje mi je bilo vidjeti MIG-21. Nadam se da ćemo uskoro ići na još neki bolji izlet.”

Franjo Horvat

“Bilo mi je super. Razgledali smo muzej Matije Gupca. Tamo ima puno vrijednih starih stvari koje su ljudi koristili u prošlosti. U podrumu su veliki lagvi od čak nekoliko tisuća litara. Veselim se sljedećem izletu Chrnih Mambi. Pizzerija Oro-Goro je zakon…”

Jurica Horvat

Gupcevim_krajem_2013

[mudslide:picasa,1,hpk.chrne.mambe,5944971154594399153]

You may also like...