Kalnik – POČETAK, 02.01.G.G. 2011.

Da, započela je nova 2011. Ulazak u istu obilježavan je spektakularnim vatrometima, bogato ukrašenim stolovima punim hrane i pića, raznovrsnim proslavama, veseljem i pjesmom. Dario, Tomi i ja odlučili smo dolazak mladog ljeta obilježiti još i malo drugačije, te jednostavno otići u prirodu.

 

Kalnik je svakako mjesto gdje se čovjek može predivno opustiti i uživati u ljepotama okoline. Tako je bilo i danas. Krenuli smo dobro poznatom rutom preko kalničke grede. Prijašnja hladna noć smrznula je ogoljelo granje ostavljajući tako dojam da je sve mrtvo, usnulo i nijemo. Pod nogama se osjeti hladnoća zemlje, a kamenje je okovano ledenim injem. Stoga valja biti oprezan i dobro promisliti o svakom koraku. Kratki predah napravili smo uživajući u pogledu, a toplinu nam pruža tek šalica vrućeg čaja i gutljaj „lovačko-majstorskog“ napitka.Penjemo se dalje preko zubi, a usput razgovaramo o svemu. O planovima za sutra, o djeci, o obiteljima, o životu. Pričamo o svemu, a uživamo u trenutku. Tako smo stigli i do planinarskog doma, gdje smo se obradovali jer smo susreli dvojicu planinara veterana, nama dragih ljudi iz Novog Marofa. Poslije doručka krenuli smo preko poučne staze, gdje su naše razgovore prekinule dvije srne, koje su ovaj put uspjele izbjeći malo dalje postavljen lovački nišan. Na naše zadovoljstvo izgubile su se u sigurnosti šume.

Ovaj izlet otvorio je novu planinarsku godinu, nagovijestio nove avanture i razbudio trojicu. Trojicu ovaj put, ostali se pridružuju vrlo skoro…

Cvajta

[mudslide:picasa,0,pk.chrne.mambe,5557887768622102305]

You may also like...