Bistrička ruta 30.05.2010.

Novi Marof – Marija Bistrica – Ili s dodatkom Trnovec  (Podevčevo) – Marija Bistrica.
Kao zadnji trening pred Vukovar uputili smo se prema najvećem hrvatskom marijanskom svetištu, smještenom u jugoistočnom dijelu Hrvatskog Zagorja na sjevernim obroncima Zagrebačke gore. Za ovu rutu se dogovaramo već duže vrijeme, a ovo je bio baš idealni termin za to ostvariti..

Nedjeljno jutro okupano je maglom i ne pokazuje se baš kao dan za uživanje na bajku. U 06:00 na dogovornom mjestu su Cvajta, Frenki i moja malenkost, te još sneni krećemo prema crkvi u Podrutama gdje čekamo Gorana i Mareka.Ali njih nema pa nema pa nakon 20 minutnog čekanja krećemo prema Budinščini na čaj i sendvič. Poslije se ispostavilo da dok smo mi njih čekali na toj magli oni su jeli hrenovke i jaja i pili gemište (u 6 ujutro). Ide im minus, ne zbog našeg čekanja nego zbog toga jer te namirnice nisu donijeli sa sobom.

Iza Budinščine skrećemo na lokalnu cestu prema Trgovišču i tu se nakon zajedničkom fotkanja rastajemo s Frenkijem, te kroz Husinec, Peščeno i Jertovec stižemo do Konjščine. Tu krećemo prema Vinskom vrhu, te kroz galeriju skulptura dolazimo do Bistrice.

Sve u svemu manje od 2 sata vožnje od Novog Marofa. Penjemo se na kalvariju (u suprotnom smjeru) i kod 13. postaje križnog puta molimo za ekipu koja kreće prema Vukovaru.

Slijedi spust na doručak (kotlovina u 09:00) i povratak kućama. A pošto smo mi Mambe taj put nije mogao ići po redovnoj cesti pa krećemo po lokalnim cestama i selima koje još nismo obišli u našim avanturama. Evo samo neka imena: Globočec, Žitomir, Prepolno, Otrčkovec, Belosavec, Bosna, Turkovščina….

Pa dal je netko od Vas putovao tim selima do Bistrice ?! U Trgovišču dolazimo do nama poznate civilizacije i spuštamo se prema Brezničkom humu i dalje prema Marofu.

Sve u svemu još jedna prava avantura u pravom društvu. A sad možemo za Vukovar.

D.K.

[mudslide:picasa,0,pk.chrne.mambe,5477734646836503537]

You may also like...