Mrzla Gora i Velika Baba – 21.-22.06.2014.

KSA-06-2014

Premda se konačni cilj zapravo nije znao sve do par dana prije polaska, odabir destinacije iz naslova, kao i planirane rute, pokazao se punim pogotkom. Unatoč tome što su se na poziv odazvala samo dva samozatajna momka, ovaj izlet će se zasigurno bilježiti kao jedan od markantnijih u ovoj godini.

Mrzla Gora slovi kao jedna od zahtjevnijih tura u Kamniško Savinjskim Alpama, izuzetno krušljive strukture stijene i sa nekoliko poprilično “zračnih” priječenja, a još ako se k tome pridodaju mjestimično zimski uvjeti i ishodište sa zapadne strane od Zgornjeg Jezerskog, sasvim je jasno da je naš dvojac imao vrlo zanimljiv profil uspona i spusta.

Velika Baba je također priča za sebe jer s nje puca jedinstveni pogled na sjeverne stijene Rinki, Skute, Dolgog hrbta, Grintovca i obje Kočne, a i nedaleki Storžič se diči pred njome u punoj svojoj moći i sa svim svojim grapama. Klinčani put na Veliku Babu začinjen sa nekoliko snježišta i kišom kamenja s Ledinskog vrha garantira poseban ugođaj svakome tko odluči krenuti njime.

Cipelo-skijanje još uvijek moćnim ledenjakom pod Skutom nadmašuje samo nezaboravni zalazak sunca iza grebena Košute gledan s terase Kranjske koče smještene na ravnih 1700m nadmorske visine.

Što drugo reći nego – pogledajte sami i uživajte u ruti ovih samozatajnih momaka čiji identitet nećemo nikada otkriti…

 

Total distance: 18391 m
Max elevation: 2205 m
Min elevation: 998 m
Total climbing: 2591 m
Total descent: -2565 m

[mudslide:picasa,1,hpk.chrne.mambe,6028407778586537825]

You may also like...