Nedjelja ujutro – trening dan

 

Image 

Prošlog vikenda smo trebali biti u Alpama… Trebali i željeli, ali vremenska prognoza se odlučila malo poigrati sa nama. I sa ostatkom Hrvatske, kao što je bilo vidljivo proteklih dana diljem Lijepe naše.

 

3. stupanj opasnosti od lavina i hrpa novonapadalog snijega primorala nas je da ipak odgodimo odlazak za 7 dana…

 Ali to nije bio razlog da ne odtreniramo malo na domaćem terenu…


 

7:00, Novi Marof – Jasnica otvara Royal pola sata ranije nego obično da bi se Dario, Goran i ja mogli dokraja probuditi uz kave i čaj. A i sendviče smo dobili još 😉

 

Oko pola 8 polazak iz Marofa, usput kupujemo čokoladice i Isosport i u 8:10 smo već ispred Lujčekove Hiže na Pokojcu i krećemo putem Ivanščice.

 

Već na početku se u daljini jasno vidi naš cilj kako ponosno izranja iz magle i guste niske naoblake. “O, pak tam smo začas!” – zaključili smo.

  

A naoblake, magle i blata bilo je u izobilju… Snijeg koji je pao prije par dana se uredno otopio na nižim predjelima i napravio zanimljivu sklizavu mješavinu zemlje, lišća, vode i kamenčića koja nas je pratila sve do snježne granice na cca 750mnv.

 

Tamo su prizori postajali sve zanimljiviji, a odluka da malo posjetimo Ivanščicu ove nedjelje se pokazivala sve ispravnijom, unatoč već dobro zaprljanoj odjeći i obući.

 

Na vidkovac smo se popeli u 10:50 i uživali u pogledu iznad oblaka i planinskom suncu… (Čak su cure (zapravo cura i žene, heh) po povratku doma komentirale da smo malo i zagorjeli na suncu.)

  

Ipak, s obzirom da je trebalo vratiti potrošenu energiju, spustili smo se u dom i ručali bomba-grah (Darijev copyrighted naziv) zalijan Zlatorogom ili dva koji nas je začas okrijepio i u 12:20 smo krenuli nazad prema autu.

 

Spust je, kao i uvijek, protekao relativno brzo, a usput smo iskoristili priliku i uživali u pogledima na krajolike i oblike koje je ujutro skrivao veo magle. A i grah je davao dodatno ubrzanje 🙂

  

Kod auta smo bili nakon 2h10min hoda, malo smo odahnuli i zadovoljno popili piće zbog predivno iskorištenog dana u planini.

  

Nije puno, ali čovjeka veseli…

  

I već s nestrpljenjem pratimo prognozu za nadolazeći vikend.

{gallery}ivanscica-08a/gal{/gallery}

You may also like...