Ivanščica u bijelom 17.01.2010.

Na već tradicionalnom nedjeljnom okupljanju u 07:01 u Prestigeu ovaj put okupili smo se Toomy, Goran, Frenki i ja niže potpisani.
Plan je pohod na Ivanščicu jednom dotad  nehodanom stazom. Sjedamo u auto i krećemo put Belca…

Od Juranšćine, zaseoka kod Belca  krećemo put Mindžaloveca (659 m) hodajući po vrlo dobro označenom Belečkom planinarskom putu. Malo ispod Mindžalovca odvojak je staza te biramo onu koja vodi prema vrhu Ivanščice. Sa svakim našim korakom pucketa ledena kora neugaženog snijega, a grane drveća obložene ledenom korom povijaju se do naših glava stvarajući dojam ledenih tunela. Na stazi nikoga, samo poneki zvuk ptica i naši komentari o toj ljepoti prirode. U laganom tempu smišljamo neke naše igre pa tako na nekoliko mjesta prelazimo ledenom korom smrznutih mlaka nakupljene vode. Na jednoj takvoj Frenki ne uspijeva i propada u dobro staro zagorsko blato. Mokar od nogu, a kasnije mu puca termosica u ruksaku i zalijeva po leđima. Stvarno ga prati peh na našim pohodima.

Do vrha stižemo za nešto manje od dva sata. Dom je krcat, što je i normalno jer se ovakav predivan dan jednostavno morao provesti u prirodi. U međuvremenu počinje padati snijeg što još više ukrašava ovaj dan.

Za daljnji put krijepimo se grahom, kuhanim vinom i laškom te se lagano spuštamo prema civilizaciji.

Tako završava još jedno lijepo nedjeljno jutro….

D.K.

[mudslide:picasa,0,pk.chrne.mambe,5427709943588146481]

You may also like...