Mambići, Varaždin 22.01.2012.

vz-mambichi-0

Ovaj izlet Mambića u Varaždin prvi je u nizu izleta „Upoznajmo Hrvatsku“ pa je time bio i drugačiji od prijašnjih izleta. Putovanje smo započeli vlakom, što je našoj djeci, a i nama samima, bio doživljaj. (Neki se nisu vozili vlakom još od srednjoškolskih dana.)

Već kod željezničkog kolodvora u Varaždinu, dječje zanimanje je privukla izložena parna lokomotiva, tako da su počele maštovite priče o kaubojima i indijancima, Zorro-u….

Laganom šetnjom po Varaždinu došli smo i do starog grada. Namjera nam je bila razgledati muzej koji se nalazi u njegovoj unutrašnjosti, ali nas je u tome omeo referendum. (Baš smo pogodili dan!)
Prošetali smo oko starog grada, čitali o njegovoj prošlosti, pogledali topove i opet malo upotrijebili maštu…

U šetnji Varaždinom zastali smo i u kovačnici gdje je djeci najzanimljivije bilo kovanje zlatnika s likom svetog Nikole, zaštitnika Varaždina. Nekima su zanimljive bile i konjske potkove, razni alati i druge stvari u kovačnici.

Pošto smo od šetnje već i ogladnili, okrijepili smo se u (djeci najdražem) McDonalds-u. Nakon toga bio je predviđen povratak autobusom, ali budući da smo još imali dosta vremena a dan je bio prekrasan, zastali smo u jednom dječjem parku gdje su djeca uživala u igranju. Uživali smo i mi odrasli: park, klupica, sunce … jednostavno predivan dan!

Povratak autobusom je djeci također bio za pamćenje. Nije došao bilo kakav bus, nego „bus na kat“. Naravno da smo se vozili na katu i naravno da smo bili glasni, uzbuđeni i veseli.

Pomalo već umorni, vratili smo se u Novi Marof i to je bio kraj još jednog izleta naših Mambića.

A kam idemo drugi put?

Već smo nestrpljivi…

Roberta

vz-mambichi-1

 


MAMBIĆI
Izlet u Varaždin

 

Na izletu u Varaždinu bilo mi je zabavno. Do Varaždina putovali smo vlakom. Na putu smo sreli psa s puno kože.  Došli smo do Starog grada i kroz prozore gledali  topove jer je bio zatvoren . Nakon  toga smo bili u kovačnici i radili zlatnike. Išli u McDonald’s i igrali se u parku. U parku smo gledali kukce. Došli smo do autobusne stanice i dočekali bus na kat koji nas je odveo natrag do Novog Marofa.

 

Martin Degač


 

[mudslide:picasa,0,hpk.chrne.mambe,5700930945913288625]

You may also like...