Božić na Velebitu 2005 – najava. – ARHIVA

Što nas tjera, pitate se. Zašto opet?

Velebit ima ono nešto zbog čega mu se uvijek vraćamo i uvijek divimo, ima svoju divljinu i svoju slobodu. I možda je i to najveći razlog zbog kojeg mu opet dolazimo. I na Božić.

 

I tako neshvaćeni od obitelji, djevojaka, prijatelja i poznanika odlučujemo Božićnu jelku kititi na toj velebnoj planini, daleko od onih uobičajenih stvari koje krase uobičajeni Boi.

Nakon to smo prošle godine prvi puta iskusili taj doživljaj i okitili jelku na Svetom Brdu proširili smo na standardni Božićni tim (Toomy, Pegi, Dario) sa najiskusnijim, sada već punopravnim članom Črnih Mambi (još ga čeka inicijacija op. admin :-)), Ljubom i isplanirali još jednu nezaboravnu avanturu.

A plan je slijedeći;

polazak je planiran za petak, 23.12. poslijepodne, prema našem starom prijatelju Prpi na Baškim Oštarijama. Tu je planirano noćenje i doručak na Badnjak, te spuštanje do Tribanj Kruščice gdje ostavljamo auto i počinjemo uspon prema Stapu. Na Stapu slijedi kićenje jelke i spavanje u, nadamo se zagrijanom skloništu (valjda ima neto drva).

U nedjelju nakon doručka plan je odlazak prema Velikom Rujnu gdje smo uspjeli pronaći smještaj za sam Božić.

I na kraju u ponedjeljak, na blagdan Sv. Stjepana slijedi spust prema Starigradu i povratak kućama. A to je plan za vrijeme bez onog snijega od nekoliko metara. A manji nas neće spriječiti, zapravo mi i priželjkujemo bijeli Božić i malo hladnoće za čeličenje Božićnog duha.

I sad nakon to ste pročitali najavu ove avanture, ukoliko se opet pitate zato bježimo iz toplih domova i slavlja po kafićima, ponovno pročitajte najavu i razmislite malo o toj slobodi, o tom osjećaju koji čovjek doživi na takvom mjestu. Pa makar i hodao po snijegu i po temperaturi od –20 stupnjeva i po orkanskoj buri.

Komentare i prijedloge možete slati članovima tima Božić 2005. s kontakta sa ovih stranica.

Normalno, za kraj još najava foto i video zapisa sa ovog izleta, koji nas čeka, nadamo se još u ovoj 2005. godini.

I valjda nitko neće morati aktivirati policu životnog osiguranja.

You may also like...