Jezero Ravenska Kapela i bolnica Gabrinovec 09.06.2013.

ravkapela2013

Obično se najljepša mjesta nalaze u našoj blizini, a da toga više puta nismo ni svjesni. Tako smo istražili prekrasno jezero Ravenska Kapela, usput malo „zabacili“ udicu i pobliže upoznali još jedan dio Kalničkog prigorja. Poslije smo obišli obnovljenu bolnicu Gabrinovec, na čemu zahvaljujemo gospodi Franji i Zdravku koji su nam ukratko ispričali o događajima vezanim uz spomenuti objekt, te nam omogućili razgledavanje unutrašnjosti bolnice.

U nastavku naši Mambići opisuju svoje dojmove sa ove avanture:

David:
Bili smo na jezeru Ravenska Kapela i tamo smo lovili ribe. Moja sestra Klara je ulovila patuljastog soma.
Poslije smo išli u staru bolnicu Gabrinovec. U bolnici su lutke bile kao ranjenici, a jedan čovjek nam je pričao o drugom svjetskom ratu. Na izletu je bilo zanimljivo.

Klara:
Bilo mi je super! Najljepše je bilo pecati ribe. Vidjeli smo puno starih stvari u bolnici. Jedva čekam drugi izlet!

Franjo:
Bilo mi je super! Put je bio malo naporan, ali svejedno mi je bilo dobro. Najbolje mi je bilo kad smo pecali. Posjetili smo staru bolnicu. Tamo je bio muzej. Bolnica je bila prikazana kako je nekad izgledala. Ovo mi je bio jedan od najboljih izleta.

Jurica:
Bilo mi je super! Jedan od najboljih izleta do sad. Meni je bilo najbolje kad smo uspjeli upecati dvije ribe. Put je bio pomalo dosadan zbog vrućine, ali svejedno mi je bilo odlično. Na kraju smo posjetili staru partizansku bolnicu. Malo smo se odmorili i krenuli kući. Jedva čekam da se ponovno okupimo i krenemo na neki još bolji izlet.

Iva:
Bilo mi je lijepo. Igrala sam se s Klarom i Vidom i dečkima. Vidjela sam kako se pecaju ribe. Idem i na drugi izlet!

[mudslide:picasa,0,hpk.chrne.mambe,5887879989370220209]

You may also like...