Baške Oštarije – Mambići 18.08.2012.

Baske-Mambici-08-2012

Kakav je bio njihov prvi izlet na surovom terenu moćnog Velebita, kako su doživjeli noćenje u drvenim kućicama, da li su se pribojavali nakon susreta oči u oči sa poskokom?… Sve to kao i pregršt ostalih zanimljivih dogodovština provjerite u kratkim navodima naših neustrašivih avanturista – Mambića…

 

Klara:
Na izletu mi je bilo jako lijepo. Najviše su mi se sviđale kućice gdje smo spavali i peseki koji su nas čuvali; Bela i Mrga! Opasno je bilo kraj terarija od poskoka, pa nismo išli skroz blizu. Jedva čekam da se jedanput opet vratimo i sve to ponovimo!

David:
Izlet je bil super, a najbolje mi je bilo kad smo posjetili kuću N. Tesle. Tam je bilo puno zanimljivih stvari, raznih izuma i ludo igralište. Prva liga je bilo i kupanje na kraju izleta!

Martin:
Na povratku s mora svratili smo na Velebit. Tamo su nas čekali Mambići. Ručali smo.
Tada smo išli planinariti. Popeli smo se na vrh Basača. Pogled je bio prekrasan. Vidi se
more i otok Pag.
Kad smo se vratili do planinarskog doma ‘Prpa’, igrali smo se skrivača. Večerali smo i
otišli spavati. Nikad prije nisam spavao u planinarskoj kućici.
Ujutro su me probudili Ivona, David, Jurica i Frenkič. Doručkovali smo u planinarskom
domu, malo smo se igrali i krenuli doma.
Pogledali smo kuću Nikole Tesle u selu Smiljani.
Usput smo se i okupali u rijeci Lici.
Nastavili smo dalje i došli doma.
Najviše mi se svidjelo kupanje.

Ivona:

Baske-Mambici-Ivona-08-2012

Franjo:
Meni je bilo odlično! Najbolji izlet do sad! Jako sam sretan što smo išli na Velebit. Bilo je naporno, ali nezaboravno. Najbolje mi je bilo kad smo išli na vrh Basača! Sa tog vrha vidi se more! Pogled je predivan! Kod Prpe smo vidjeli poskoka u terariju! Nadam se da ćemo opet ići na tako lijepi izlet!

Jurica:
Bilo mi je super. Na ovom izletu doživio sam puno toga što ne znam, da li bi to uopće doživio u životu, a taj izlet bio je Velebit. Krenuli smo od Novog Marofa i stigli do Velebita! Tamo smo bili dan i pol. Spavali smo u malim kolibicama kod Prpe. On je imao 4 kućna ljubimca: dva psa i dva poskoka! Čim smo stigli počeli smo peći roštilj. Na večer smo kuhali kotlovinu. Kad smo se najeli otišli smo spavati. Ujutro smo se još malo podružili i pojeli doručak i krenuli u muzej Nikole Tesle, najvećeg izumitelja u Hrvatskoj! Nakon toga kupali smo se kod Perušića u jezeru i krenuli svojim kućama! Tako je završio izlet na Velebitu!

Iva:
Bilo mi je lijepo na izletu. Najviše mi se svidjela velika planina. Hoću poskoka!

[mudslide:picasa,0,hpk.chrne.mambe,5778708857213178209]

You may also like...